Despre noi

Suntem un cabinet de psihiatrie cu peste 25 de ani de experienta in tratarea bolnavilor psihic, in contract de colaborare cu Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB).


Echipa NOASTRA

Botezat-Antonescu Liviu

Medic Primar Psihiatru


Botezat-Antonescu Radu

Psiholog Clinician Practicant
Master in Psihoterapii Psihanalitice
Psihoterapeut sub Supervizare in Psihoterapie Centrata pe Persoana


alta colega

test


Psihiatria (din limba greacă: psyché (ψυχη)= spirit, suflet și iatros (ιατρος)= medic) este o ramură a medicinei care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea, tratamentul și reabilitarea persoanelor cu boli mintale. Psihiatria poate fi definită ca o „disciplină de sinteză” prin care urmărirea și menținerea sănătății mintale – scopul său principal – se obțin luând în considerare diverși factori: psihologici, socio-culturali, politici, juridici, medico-farmacologici.

Domeniul psihiatriei se extinde în multe alte specialități medicale. Tulburările psihice și bolile mintale influențează aproape toate aspectele vieții unui pacient, funcțiile fizice, comportamentul, afectivitatea, perceperea realității, relațiile interumane, sexualitatea, munca și timpul liber. Asemenea tulburări sunt cauzate de interacțiunea unor factori complexi, biologici, sociali și spirituali, care nu pot fi totdeauna puși în evidență cu siguranță. Sarcina psihiatriei este să clarifice rolul acestor diverși factori și influența lor asupra manifestărilor din cursul bolilor mintale.

Întrucât psihiatria folosește datele rezultate din cercetările efectuate în domeniul neuroștiinței, psihologiei, biologiei, biochimiei și farmacologiei, ea poate fi considerată ca disciplină de trecere între neurologie și psihologie. Separarea psihiatriei de alte discipline medicale este în mare măsură arbitrar. Psihoterapeuții tratează în special pacienți cu nevroze și stări anxioase, în departamentele de medicină psihosomatică sunt tratați bolnavi la care traumatismele psihice joacă un rol determinant în apariția unor tulburări somatice, de exemplu tulburări în alimentație (bulimie, anorexie nervoasă). Psihosindroamele organice și demențele aparțin în același timp neurologiei cât și psihiatriei, din motive practice bolnavii sunt internați în servicii de psihiatrie când tulburările psihice sunt pe primul plan sau apar brusc.

Cabinet Medical Individual de Psihiatrie Botezat-Antonescu Liviu

Vis tale ridens intellegat ne. Sumo ipsum corpora te mei. Nam quodsi efficiantur ei. Iudico oporteat sit te, vix aeque vulputate ut, ne mollis offendit ius. Elit splendide pri an. Eum ea facilisi perfecto, vidisse convenire vix at, referrentur definitionem no sit.